Basis opleiding Verenigingsbesturen

Online cursus Basis opleiding Verenigingsbesturen

Deze online cursus "Basis opleiding Verenigingsbesturen" behandelt de noodzakelijke kennis van de WBTR en gedragscode, met focus op goed verenigingsbestuur. Via vier modules leer je over deskundigheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en besluitvaardigheid, gevolgd door een examen.

Tijdens deze online "Basis opleiding Verenigingsbesturen" met aansluitend een examen staan we niet alleen stil bij noodzakelijke en benodigde kennis van de WBTR en de gedragscode. Er wordt ook expliciet ingegaan op het goed besturen van een vereniging. Onder andere wordt er op ingegaan wat besturen is, welke taken en verantwoordelijkheden bestuurders hebben, wat bestuurders wel en niet (mogen) doen, hoe je beleid maakt en hoe je draagvlak creëert binnen je vereniging.

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om verenigingsbestuurders de essentiële kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn voor effectief bestuur. De cursus is ontworpen om bestuurders grondig voor te bereiden op hun taken en verantwoordelijkheden binnen een sportvereniging. 

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus heb je kennis over:

  • Deskundigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Zorgvuldigheid
  • Besluitvaardigheid

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Basis opleiding Verenigingsbesturen’ duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is gericht op bestuurders van een sportclub. Het is ideaal voor iedereen die betrokken is bij het besturen van een vereniging en een solide basiskennis wil opdoen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Betrokkenheid, initiatief nemen, organisatiegericht aansturen en samenverbinden leiderschap.

Lesmaterialen

De cursus ‘Basis opleiding Verenigingsbesturen’ bestaat uit waardevolle informatie en examenvragen.

Opbouw van de cursus

Ieder hoofstuk begint met een informatieve video over het betreffende onderwerp. Hierin worden de basisprincipes rond dit thema in relatie tot de gedragscode uitgelegd. Na de sessie wordt direct overgegaan op het examen over het betreffende hoofdstuk. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module, met 4 onderliggenden hoofdstukken.

Toetsing

De cursus ‘Basis opleiding Verenigingsbesturen’ bevat diverse toetsvragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien! Daarnaast word je opgenomen in het openbaar register op www.rvvb.nl

Organisatiegericht aansturen
Samenbindend leiderschap