Besturen van een sportclub

Online cursus Besturen van een sportclub

Deze cursus biedt een stevige basis voor (toekomstige) bestuurders, met aandacht voor taken, verantwoordelijkheden en de verschillende rollen. Ideaal voor bestuurders en adviseurs die een vereniging effectief willen leiden.

Ga je aan de slag als bestuurder of wil je een bestuurder goed kunnen adviseren over zijn/haar rol? Volg dan deze module, waarbij we beginnen bij de basis van het besturen. 

Het is goed om stil te staan bij de betekenis hiervan, want wat is besturen nou eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en welke rollen kan je als bestuurder innemen. Ook van belang is welke rol bij jou als bestuurder past en of deze rol ook past bij de vereniging. 

We gaan tevens verder in op de taken en verantwoordelijkheden die een bestuurder heeft. Kortom, de basisinformatie voor een (startende) bestuurder.  

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om (toekomstige) bestuurders en hun adviseurs een solide basis te geven in het besturen van een vereniging. Deelnemers leren de kerntaken, verantwoordelijkheden en verschillende bestuursrollen kennen, zodat ze effectief kunnen functioneren binnen hun organisatie en de juiste bestuursrol kunnen kiezen die bij hen en de vereniging past.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus heb je:

  • Een duidelijk beeld van de betekenis van besturen
  • Kennis over de verschillende rollen van een bestuurder 
  • Inzicht in het soort bestuurder dat bij jou en jouw vereniging past
  • Een overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van een bestuurder
  • De eigen praktijk onder de loep genomen 

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Besturen van een sportclub’ duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan ook alle opdrachten. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is gericht op startende bestuurders van een sportclub. Het is ideaal voor iedereen die betrokken is bij het besturen van een vereniging en een solide basiskennis wil opdoen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Betrokkenheid, initiatief nemen, organisatiegericht aansturen en plannen en organiseren.

Lesmaterialen

De cursus ‘Besturen van een sportclub’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen en praktische opdrachten.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De cursus ‘Besturen van een sportclub’ bevat enkele toetsvragen en praktische opdrachten.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Betrokkenheid
Initiatief nemen
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren